Design

BARRINGTON HOUSE

Sunken into a Brentwood hillside, the Barrington House is a geometric marvel. The structure is comprised of multiple polygons buried in the sloped terrain. Covered with a grass roof, the three-story home is nearly undetectable from the front. Its asymmetrical form follows the contour of the site, opening the rear to surrounding landscape. Made of board-formed concrete, metal, and glass, the interior adopts an unconventional Z shape. The top level houses the main living area and the bedrooms are below. Each level extends out to generous outdoor spaces including a poolside terrace with views of downtown Los Angeles.

www.ericrosen.com

Screen Shot 2018-01-30 at 21.50.00 Screen Shot 2018-01-30 at 21.50.19 Screen Shot 2018-01-30 at 21.50.38 Screen Shot 2018-01-30 at 21.50.49 Screen Shot 2018-01-30 at 21.51.02 Screen Shot 2018-01-30 at 21.51.20 Screen Shot 2018-01-30 at 21.51.33 Screen Shot 2018-01-30 at 21.51.49

Recommended